Ayvad Bendi

Ayvad Bendi hafta sonu yürüyüşü için basit bir rota. Ailecek yapılacak bir piknik ve sonrasında yürüyüş için tercih edilebilir.


Bahar aylarında bol fotoğraf çekebileceğiniz canlılıkta bir ekosistem bulunduğu söylenebilir. Göl çevresine giriş yasak olsa da gerekli dikkate sahip olarak bendin üstüne çıkmanızı engelleyecek bir sınırlama olduğu söylenemez.

Kişisel olarak gördüğüm en önemli dezavantaj ise insan profili, giriş kesiminde bulunan mesire yerleri özellikle haftasonu piknikçileri ve gruplarıyla dolup taşıyor. Biraz kafa dinleyeyim sakin bir yürüyüş yapayım derseniz aşağı yukarı 2 km kadar iç kesimlere yürümenizi öneririm. İşin en sinir bozucu yanı neredeyse adım başı olan çöp kutuları ve büyük konteynerlara rağmen ortalığın çok pis olması burada dediğim profil devreye giriyor. Genel olarak milletimizin piknik anlayışı arabayı çekip kapıları açıp bangır bangır müzik eşliğinde bağıra çağıra top oynayıp, çocukları ortalığa salmak ve giderken de bütün çöpümüzü ortalıkta dağıtıp bırakmak olduğu için durum vahim.
Yine de biraz iç kesimlere yürümeye devam ederseniz biraz daha saygılı insanları görebilirsiniz. Aşağı yukarı 11 km olan parkur son derece rahat bir yürüyüş imkanı sunuyor. herhangi bir spor ayakkabı ile yürüyüş yapmak mümkün.
Genel olarak Belgrad ormanları İstanbul'un en eski orman ekosistemini oluşturduğu düşünülürse oldukça heybetli ağaçlarla karşılaşmanız mümkün. Ağaçların gölgesinde oturmak yürüyüş yapmak son derece keyifli zamanlar sağlıyor.
Giderken yanınıza fotoğraf makinanızı almanızı öneririm özellikle geniş açı ve makro çekimleri için güzel kareler yakalamanız mümkün.


Wikiloc rotası:

Powered by Wikiloc