Sapanca

Yıllardır İstanbul-Ankara arası gidiş gelişlerimden yanından geçtiğim birkaç seferinde de yoldan çıkarak kendisi ile tanışma fırsatı bulduğum bir yer Sapanca. Esas olarak çok yüksek turizm potansiyelini bence insanının kültürel yapısı ve belediyecilik politikaları nedeniyle değerlendiremeyen bir ilçe. Sakarya'nın büyük ilçelerinden biri olan Sapanca mevcut haliyle de özellikle hafta sonu yakın yerlerden çokça yerli turist ağırlıyor. Bir o kadar da arap kökenli (!) turist geliyor. Öyle ki emlakçı ilan tabelaları bile arapça yazılardan oluşuyor. Bu bakımdan çokça yabancı yatırımcının emlak için bölgeden toplu alımlar yaptığını da belirtmiş olalım. Bakarsa bağ olur, bakmazsan başkaları bakar :)

Bölgeyi daha önce gezmiş birisi olarak kendinizi daha nezih bir yerde bulmak, akşam üstü saatlerde daha keyifli zaman geçirmek gibi bir düşünceniz varsa gitmeniz gereken yer Kırkpınar mahallesi. Kendi halinde bir sayfiye havası buluna bu yerde de en büyük sıkıntı yatırımın sınırlı olması.

Kısa konaklama seçeneği için gidildiğinde çok kişi dışarıda yemek yeme seçeneğini değerlendirecektir. Ancak bu konu da sıkıntı yaratabiliyor. Çünkü bölge insanının  kültüründe çeşitliliğe pek yer yok. Izgaracılar ve pideciler dışında çok az yiyecek bulabilirsiniz. Yine de yemek yemek için en iyi seçeneklerden birisi merkezde yer alan Eker Lokantası. Özellikle bölgede meşhur olan Islama Köftenin en iyi örneğini burada yiyebilirsiniz. Zaten TripAdvisor tarafından da belgelendirilmiş bir lokanta.  

http://www.ekerlokantasi.com/












Konaklama içinse bölgede 3 profil mevcut ya kalburüstü büyük otel ve spa merkezleri ya 80'lerden kalma anlayışa ve dekora sahip merkez oteller ya da çok çok az sayıda butik otel ve pansiyon. Haliyle 3. seçeneğe yöneldim. Bunların büyük kısmı merkez mahallesinde göl kenarı sokaklarda yer alıyor. Ancak ben kırkpınar Kedikaya bölgesinde Kedi Kaya Boutique Hotel. Kedikaya bir aile işletmesi, Ziya Bey son derece ilgili, rahat ve başarılı bir idarecilik gerçekleştiriyor. Tertemiz bir banyo ve yatak örtüleri ile huzur içinde dört gece geçirdim. Özenle istediğim saatte hazırlanan  kahvaltılar ve demleme çaylar da işin cabası.

Bölgenin en önemli avantajlarından birisi de çok çeşitli trekking rotalarına sahip olması buraya kadar gelip yapmadan dönmek olmazdı. 4 güne 2 de trekking sığdırmayı başardığım için son derece memnunum.
İlk rota kedikaya (bölgeye adını veren bir kayalık), ikinci rota ise Yanık deresi...

Powered by Wikiloc

Powered by Wikiloc

Bundan sonrasında da biraz çektiğim fotoğrafları paylaşayım... :)